2016. szeptember 28., szerda

Patchwork falevél -bögrealátét

Elkezdődött az őszi levélhullás. Egyszerű kis bögrealátétet hoztam, amihez nagyon jól lehet használni a maradékos-doboz tartalmát. Kiválogattam az őszi levelek színeit: zöldet, rozsdát, narancsot és sárgát. Gyorsan elkészíthető a minta, kezdőknek is bátran ajánlott. A bögrealátéten túl, tányéralátétet, vagy rátétmintát is készíthetünk ezzel a technikával.

2016. szeptember 25., vasárnap

Gekkó mintás táska - 2. rész

Őszintén szólva, bizonyos szempontból megbántam a harmadik réteg kivarrását. Részben azért, mert egy-két helyen olyan keskeny volt a csíkom, hogy nem nagyon tudtam mit visszahajtani (a szabásminta javítva lett), de a fő ok inkább az volt, hogy az okker anyag, valami gyenge minőségű vászon volt, ami már egy szellőtől is bomlani kezdett. (valamikor turkálhattam...)  Nagyon nem bírta a hajtogatást. :( Szegény kis gekkóm így közelről eléggé megtépázott lett. De sajnos ez nem az a technika, ahol ha valamilyen darabka nem sikerül szépen, kibontom és másikat varrok a helyére. Így befejeztem, megtartva okolásul, hogy lehet egy munkás molát elrontani.
A részleteket itt tekintheted meg:
 Mola táska

2016. szeptember 20., kedd

Indián nyár patchwork párnahuzat

Az indián nyár nevű blokkminta papírra varrással készül. Nagyon izgalmas sokoldalúan színezhető minta. Igyekeztem a nevéhez hűen az indián nyár színeivel színezni. Bár nem voltam benne egészen biztos, hogy milyen színeket is rejt az igazi indián nyár. nem tudtam szabadulni a gondolatattól, hogy van benne valami lilás, vagy akár ibolya szín is. Végül mégis kihagytam belőle. Szerinted milyen színeket kellett volna használnom?

A bejegyzést itt tudod elolvasni: Indián nyár párnahuzat: 

2016. szeptember 14., szerda

Gekkó mintás táska- fordított applikációval

Még a nyár elején eldöntöttem, hogy a szeptember az indián nyár lesz. lesz benne egy kis mola, meg seminol és még valami, ami blokkos, de mindenképpen illik a témához.


A mola-t mindenképpen táska elejére képzeltem. A klasszikus geometriai minta helyett egy állatot szerettem volna. Nem tudom miért, de nem a hagyományos vízi világból és nem is a madarakból.Egy gekkót képzeltem el. Látszik, hogy nem vagyok a Panama csatorna mellett élő indián, mert hiába kerestem az eredeti minták között gekkó, vagy gyík formát, nem találtam.

A bejegyzés elköltözött: Mola táska


2016. szeptember 12., hétfő

Eszköztároló foltvarróknak


Nem titok én is mindenfelől gyűjtöm az ötleteket inspirációkat. Tény, hogy nagyon szoktam neki örülni, amikor valami igazán egyedit sikerül létrehozni! De az is előfordul, hogy a meglátott darab, úgy tetszik, ahogy van, és szinte változtatás nélkül szeretném megvarrni. Ennél a darabnál egy-az-egyben a díszítő mintát használtam fel. Bár véleményem szerint ez egy technika, aminek elkészítettem a sajátos változatát. Ráadásul ez a darab most kérésre készült.  Az egyik rendszeres olvasóm mesélte hogy látott egy spanyol (?) nyelvű videót, amelyben a képen látható eszköztartó egy változatának az elkészítésének egyes részeit mutatták be és kérte, hogy mi is készítsünk el egy ilyet.