2016. április 13., szerda

Utazós varródoboz


Nem tudom ki hogy van vele, mennyire kedveli a kézi varrást, szokott-e "úton-útfélen" kézzel varrogatni, vagy csak szigorúan  a saját kis birodalmában (vagy varrósarkában) géppel. Mostanában, elég sokat szoktam vonaton utazni és szeretem ilyenkor is tartalmasan eltölteni az időt. természetesen, az egyik kedvenc időtöltésem a vonaton is a varrás.:) Az apró darabok látványosan tudnak alakulni, ha kihasználom ezt az időt is. Viszont gyakran előfordul, hogy valami otthon marad: vagy a tű, vagy a cérna (ma reggel az olló éppen) vagy a sablon... Ilyen-olyan nylonzacskókból kipotyognak a fontos eszközök, vagy ha maguktól nem szöknek meg,  akkor az olló vág nekik menekülő utat.  Régóta tervben van egy kis cipzáros tasak elkészítése az ilyen uti varrásokhoz, de most egy komolyabb utazós varródobozt készítettem el. Olvasói igény volt. :) Nem bántam meg. Eddig a kis dobozkát varrtam útközben, de most már benne fogom hordani az uti varrókészletemet!
 A Hobbyművész áruházban választottam ezeket a szép Moda anyagokat, keresve hozzá illő Kona egyszínűeket. A zöldből talán szerencsésebb lett volan kicsit sötétebbbet venni, mert megint csak a fotókon látom, hogy bizony így összefolyik a pasztell sárga színnel a minta.

Az ötletet egy francia újságból vettem, nem én találtam ki, bár az eredeti mintát jelentősen átalakítottam, mert azt túlságosan minimek találtam. Így a pontos  szabásminta kialakítása okozott némi fejtörést és számolgatást. Így sem olyan óriási ez a varródoboz, hátha még 10 cm-el kisebb lenne! :) Természetesen, ahogy az újságok általában sok kérdést nyitva hagytak az összeállításával kapcsolatban. De úgy vélem, ezeket az akadályokat sikeresen vettem. A gépi alapokat sok-sok kézi varrás egészíti ki. Így lesz igazán szép a végeredmény!

Az alapmintát géppel varrtam össze...
  és géppel is tűztem meg. Kivéve a minta közepét. Az Amish típusú minta, kívánta a kézi tűzést!
 Több tucat hasonló fotót készíthettem volna...
  Van helye az ollónak! :)
 A kész dobozka. Szerintem olyan, mint egy kis ékszerdoboz. (Kicsit elfogult vagyok, de engem akkor is erre emlékeztet)
  És az egyik kézi tűzés. Próbáltam sűrűn öltögetni, de ha egyszer ilyen mini a minta! :)


 Készült hozzá egy kis tűtartó is!


 Ilyen belülről!


 A cérnatartó főpróbája a bevarrás előtt:


 
És a helyén:
  Díszes a dobozka teteje is:
További részletek, sablonnal és videó segítséggel a Foltvarrás Szilvivel 2016. áprilisi számában:
http://www.szilvifoltvarras.hu/?product=foltvarras-szilvivel-2016-aprilis

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.

9 megjegyzés:

 1. Nekem tetszik a varródobozod. Én is varrtam, egy picivel nagyobb, de valahogy mégis nagynak találom. Ugyanakkor mégiscsak kell a nagysága. Különösen azért, mert a nagy ollóm (aminek most akarok egy kisebb trtót varrni)is belefér igaz keresztben. Egy orosz oldalról vettem a mintát. Ugyanakkor van egy pici varrótartom (ebben tartom a kis ollót, tűket és cm-t. Na ezt beleteszem a nagyobb varrótáskámba.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm! Eddig úgy látom, hogy ez nagyon jó kis "élhető" méret lett! :) Már benne van egy kis rozettára való! ;-)Pont elég az útra!

   Törlés
 2. tenyleg ez nagyon otletes.Koszonom szepen

  VálaszTörlés
 3. Nagyon tetszik az ötlet is és a színek is!

  VálaszTörlés
 4. Nekem is tetszik így a képek alapján,használatban fog el dőlni jó,vagy nem.De biztosan jó lesz :-) Inci

  VálaszTörlés
 5. Valójában ez elég egyéni kérdés, hogy mekkora doboz az ami megfelelő méretű. Én úgy gondolom, hogy ez tényleg kényelmes és még a táskámba is könnyen el tudom pakolni, bár nagyméretű szabóolló nem fér bele! :)

  VálaszTörlés
 6. Odavagyok érte!!!! Gyönyörű a színe ,mindene! Ilyenkor újra feltör bennem a foltvarró szenvedély.:)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szépek a színei tényleg mint az ékszer. Szeretnék én is ilyet varrni.

  VálaszTörlés