2015. március 12., csütörtök

Karotta, a lógó lábú nyuszi

Bemutatom Karottát, a lógó lábú nyuszit. Kedves, kis ölelgetni való nyuszika. 

Készítsd el húsvéti ajándéknak!

A szabásmintát megtalálod a Webáruházban.

 Karotta szabásmintája

·         Anyagigény:

·          
·      20 x 15 cm rózsaszín pöttyös pamutvászon (Jobb kéz)
·         20 x 15 cm lila pöttyös pamutvászon (bal kéz)
·         20 x 15 cm zöld pöttyös pamutvászon jobb láb)
·         20 x 15 cm kék pöttyös pamutvászon (bal láb)
·         35  x 25 cm sárga pamutvászon fülnek
·         50 x 20 cm mintás pamutvászon (Fej és test)
·         30 x 15 cm rózsaszín well-soft (fülek, mancs, has)
·         Kis darab fekete filc a szemnek
·         fehér filc a fogaknak
·         fekete, fehér, rózsaszín hímzőfonal
·         2 db rózsaszín gomb a karok rögzítéséhez
·         baba-töltőanyag
·         babavarrótű
·         vékony vlies
·         ragasztófátyol


Hogyan készítsd el?

Nyomtasd ki a  sablon darabjait és ragaszd fel őket erős kartonpapírra. Vágjuk ki a formákat a vonal mentén.


Vasaljunk ragasztófátylat a rátétmintákra ( szem, mancs) és rajzoljuk fel a  papírra a mintát a sablonok segítségével. Vágjuk ki a kis darabokat.

A rátétmintákról húzzuk le a papírt és vasaljuk fel a testre a megfelelő helyre. Ha barkácsfilcet és well-softot használunk, azt ne vasaljuk fel, mert elolvad a forró vasalótól! Ezeket a darabokat vagy gombostű, vagy ragasztóspray segítségével rögzítsük a varrás előtt.

  1. A mintás anyagra vasaljuk vetexet és rajzoljuk fel rá kétszer a testet és a fejet. Hagyjunk rá varrásráhagyást (a varrógépünknek megfelelően  5-7 mm-t) és vágjuk körbe a  mintákat. Hasonlóképpen készítsük el a kezeket, a lábakat és a füleket is.  Vetexel akkor érdemes megerősíteni az anyagokat, ha az anyag nagyon puha, vékony és nincs erős tartása, egyébként nem szükséges.

2. A fejére helyezzük el az arc részleteit varrjuk körbe sűrű cikk-cakk öltéssel,díszítő motívummal, vagy kézzel hímzővonal segítségével.


3. A fülekre varrjuk fel a rátétet, ezután fordítsuk össze a színoldalát és varrjuk körbe. 4. Kifordítás után lazán ki tudjuk tömni. (A fülek puhaságára másik megoldás, hogy vékony flíz réteget varrunk közzé. )


 5. A füleket  rögzítsük a fejre a megfelelő helyre.


6. A fej két részét színoldalával fordítsuk össze, ügyelve rá, hogy a fülek belülre kerüljenek és varrjuk össze. A nyakánál hagyjunk kifordítónyílást. Fordítsuk ki, majd tömjük ki keményre.


7. A kezére vasaljuk fel a mancsokat és varrjuk körbe sűrű cikk-cakk öltéssel, vagy kézzel hímzővonal segítségével.

8. A mancsok felvarrása utána  kezek darabjait varrjuk össze és fordítsuk ki őket. A kifordítónyílást a kéz belső ívénél érdemes kihagyni.

9. A lábakat is varrjuk össze. A kifordítónyílást a végén érdemes hagyni. Ez a rész kerül ugyanis a test belsejébe.

10. A nyuszi testére varrjuk rá a  pihe-puha hasát.

11. A nyuszi lábait varrjuk rá a testére, úgy hogy a test belseje felé nézzenek. A lábak bevarrása után fordítsuk a test két részét össze. A lábakat helyezzük belülre. A két lába közötti rést hagyjuk meg kifordítónyílásnak. Ha ez a megoldás nehézséget okoz. A nyuszi lábait kifordítás után is bevarrhatjuk a nyuszi testébe.

12. Fordítsuk ki a testet és keményre tömjük ki. A kifordítónyílást létraöltéssel varrjuk be. Ha szükséges  a nyílás bevarrása közben tudunk tömőanyagot tömni a nyílásba.


13. A nyuszitestét és fejét varrjuk össze létraöltéssel:14. A nyuszi  kezét varrjuk fel babavarrótű segítségével.  Gombokkal rögzítsük őket, így a keze mozgatható lesz.


15. A nyuszi farkát vágjuk ki kétszer a well-soft anyagból, fordítsuk össze és varrjuk körbe. Az egyik oldal közepén vágjuk be egy kicsit ollóval és itt fordítsuk ki. (Így marad az oldala szép kerek) Tömjük ki a farkincát és létraöltéssel varrjuk fel a testre.


Kész! :)

A húsvéti tojások elkészítéséről pedig itt olvashatsz bővebben: Karotta, articsóka, és foltos tojás.

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése