2015. november 5., csütörtök

Mennyből az angyal - adventi kalendárium

Kis hazánkban a karácsony elképzelhetetlen angyalka nélkül. Éppen ezért, az angyalkás applikációs mintánkból most adventi naptárat készítettem. A mintához egy különleges Robert Kaufmann anyag adta meg az alapot, és ezt egészítettem ki, arany-bézs karácsonyi mintás anyagokkal és arany szaténnal. Szükség volt még 24 db gombra 10 méter arany szalagra a zsákocskák elkészítéséhez.

Az angyalka elkészítéséről a "Karácsonyi minták" című bejegyzésben olvashatsz részletesebben. A következőkben csak néhány fényképpel szeretném bemutatnia  folyamatot.
A minta darabjait rajzoljuk át a ragasztófátyolra. Vágjuk körbe őket és vasaljuk rá a  kiválasztott anyagok fonákjára. A megrajzolt vonal mentén vágjuk ki a darabokat és távolítsuk el a hordozó papírt.
A minta pontos illesztéséhez készítsünk segédfóliát. 
 A segédfólia segítségével pontosan helyére tudjuk illeszteni a darabokat.
  Az applikáláshoz állítsuk be a gépet cikk-cakk öltésre. Az öltéssűrűséget vegyük olyan alacsonyra, hogy a gomblyuk-varráshoz hasonló sűrűséget kapjunk. Az öltés szélessége függ az applikált darabtól, de érdemes 2,5 és 3,5 közé állítani.
Az applikálás végén hímezzük ki a szemet-szájat és varrjuk fel a díszítő csipkét is.

A következő lépés a kis zsákok elkészítése:
Ehhez szükségünk lesz 24 db 10 x 22 cm-es karácsonyi anyagra.

 Végül pedig egy 4 cm-es szegőpántot kapott egy különleges fekete arany mintás anyagból.
Varrjuk fel a  gombokat a keretre, vagy ahogyan tetszik az elrendezés. :)


Amennyiben szeretnéd elkészíteni a képen látható angyalkás adventi kalendáriumot, a szabásmintát megtalálod a webshopban. 
Az angyalkás adventi naptár szabásmintája valós méretben nyomtatható sablonnal, a naptárhoz tartozó számokkal és az elkészítéséhez tartozó videó anyagokkal együtt vásárolható meg.: 
Aki előfizet a Foltvarrás Szilvivel online magazinra, az már ezt a verziót fogja megkapni! Az előfizetés határideje 2015. november 7. 


Kattints a képre  a részletekért!


Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése