2016. április 13., szerda


Nem tudom ki hogy van vele, mennyire kedveli a kézi varrást, szokott-e "úton-útfélen" kézzel varrogatni, vagy csak szigorúan  a saját kis birodalmában (vagy varrósarkában) géppel. Mostanában, elég sokat szoktam vonaton utazni és szeretem ilyenkor is tartalmasan eltölteni az időt. természetesen, az egyik kedvenc időtöltésem a vonaton is a varrás.:) Az apró darabok látványosan tudnak alakulni, ha kihasználom ezt az időt is. Viszont gyakran előfordul, hogy valami otthon marad: vagy a tű, vagy a cérna (ma reggel az olló éppen) vagy a sablon... Ilyen-olyan nylonzacskókból kipotyognak a fontos eszközök, vagy ha maguktól nem szöknek meg,  akkor az olló vág nekik menekülő utat.  Régóta tervben van egy kis cipzáros tasak elkészítése az ilyen uti varrásokhoz, de most egy komolyabb utazós varródobozt készítettem el. Olvasói igény volt. :) Nem bántam meg. Eddig a kis dobozkát varrtam útközben, de most már benne fogom hordani az úti varrókészletemet!
   
A részleteket itt találod meg:  Utazós varrókészlet



9 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik a varródobozod. Én is varrtam, egy picivel nagyobb, de valahogy mégis nagynak találom. Ugyanakkor mégiscsak kell a nagysága. Különösen azért, mert a nagy ollóm (aminek most akarok egy kisebb trtót varrni)is belefér igaz keresztben. Egy orosz oldalról vettem a mintát. Ugyanakkor van egy pici varrótartom (ebben tartom a kis ollót, tűket és cm-t. Na ezt beleteszem a nagyobb varrótáskámba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! Eddig úgy látom, hogy ez nagyon jó kis "élhető" méret lett! :) Már benne van egy kis rozettára való! ;-)Pont elég az útra!

      Törlés
  2. tenyleg ez nagyon otletes.Koszonom szepen

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az ötlet is és a színek is!

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik így a képek alapján,használatban fog el dőlni jó,vagy nem.De biztosan jó lesz :-) Inci

    VálaszTörlés
  5. Valójában ez elég egyéni kérdés, hogy mekkora doboz az ami megfelelő méretű. Én úgy gondolom, hogy ez tényleg kényelmes és még a táskámba is könnyen el tudom pakolni, bár nagyméretű szabóolló nem fér bele! :)

    VálaszTörlés
  6. Odavagyok érte!!!! Gyönyörű a színe ,mindene! Ilyenkor újra feltör bennem a foltvarró szenvedély.:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek a színei tényleg mint az ékszer. Szeretnék én is ilyet varrni.

    VálaszTörlés