2016. június 26., vasárnap

Nagymama virágoskertje -női táskaReggelente A vonaton van 35-40 perc, amit sokféleképpen el lehet tölteni. A legtöbben ismerősökkel beszélgetnek, vagy tájékozódnak a napi hírekről a mobiljuk segítségével. Kevesen szoktak olvasni, még kevesebben kézimunkázni. :) Az utóbbi hónapokban a legtöbbször volt nálam valami varrnivaló. (Ha nem, akkor az ismerősök azonnal hiányolni kezdték). Elkészítettem a varrós-dobozom, ami utána állandóhelyet kapott a táskámban. Benne mindig az éppen aktuális varrnivaló. Befejeztem  a Baltimore-i faliképet és most a nagymama virágoskertje mintával díszített táska is. A következő egy rozetta lesz, de erről majd legközelebb!

A nagymama virágoskertje minta egy kezdő foltvarró tanfolyamon az első leckék közé tartozik. Az angol papírtechnikának mára már számos változatát ismerhetjük, a "legősibbtől"  a legújabbig. Az újabb változatokban általában a varráshoz felhasznált eszközök modernizálódtak. A papírt felváltották, az újra és újra felhasználható műanyag sablonok, illetve már megjelent a papírtechnika papír nélküli változata is. Ez utóbbinak az egyik  modern megoldása, amikor az  Inklingo sablonokat közvetlenül az anyagra nyomtathatjuk ki (tintasugaras nyomtató segítségével) és a darabokat már nem is ollóval, hanem körkéssel vágjuk fel. De nem beszéltünk még a modern vágó- készülékekről, amelyek már azonnal ki is szabják nekünk a megfelelő méretű hatszöget az anyagból.Ilyen például a Sizzix vágógép:


Én egyelőre maradtam a hagyományos megoldás egyik (másik) változatánál. Kézzel kivágott papírsablonokat használtam. :)

 


 A türelem virágokat terem. :) Egy reggel a vonaton:


Szépen sorban elkészültek a virágok.Ez  a minta szolgált a táska alapjának.
A virágokat összekötő bézs színű anyagot kézi tűzéssel tűztem meg.
 A táskát már géppel állítottam össze.
 Egy rövid utazásra, akár utazótáskának is használható. 

Egy pár cipő is kényelmesen belefér. :)


A táska szabásmintáját megtalálod a webáruházban: Nagymama virágoskertje táskaHa nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.


Ha már az alapismereteken túl vagy és szeretnél a kezdő technikákkal megismerkedni akkor nézd meg az online tanfolyam anyagát és jelentkezz a következő tanfolyamra: Patchwork kezdőknek: 


11 megjegyzés:

 1. Kedvencem a nagyikocka.:) csak az a fránya cipzárvarrás ne kellene a táskákhoz.:)Elismerésem! csodás lett!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! :) Nem olyan nagy ördöngősség a cipzárvarrás! :) Nekem itt a fazon kialakítása okozott fejtörést. Több változat volt, de megérte annyit gondolkodni rajta, mert nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel! ;-)

   Törlés
 2. Még mindig csak szemezek ezzel a technikával,de nem fogom megúszni úgy érzem!
  Csodaszép lett a táskád, Szilvi!
  Köszi! :*

  VálaszTörlés
 3. Szeretem nagyi virágoskertjét! Nagyon tuti lett a táska! Gratulálok! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés
 4. Nagyon szép és hasznos! A minta jól érvényesül a táskán, telitalálat! Gratulálok!

  VálaszTörlés
 5. Én is szeretem ezt a technikát, solmindent készítettem vele, de táskát még nem. Nagyon jó ötlet. És nagyon jól néz ki. Gratulálok. Bevallom nyáron a nagy melegben nem szeretek kézzel varrni, ezt inkább hűvösebb időben teszem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Igen, velem is előfordult párszor, hogy nagyon csúszott a tű a kezemben. :)

   Törlés
 6. Nagyon tetszik! A napokban döntöttük el a kicsi fiammal, hogy befektetünk egy ilyen vágógépbe!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én még nem próbáltam, de biztosan nagyon meggyorsítja ezt a fajta kézimunkát! ;-)

   Törlés