2016. január 4., hétfő

Quilt-as-you-go pakolós táska

A kishúgom karácsonyi ajándéka egy quilt-as-you-go táska lett. Már nagyon régóta terveztem, hogy készítek neki egy táskát, és most sikerült végre! Igaz, az utolsó pillanatokban is készült, de  így is nagyon örült neki. Igen méretes darab lett. Gondoltam három kislány mellett mindig van mit pakolni a táskába. Készültek bele cipzáros belsőzsebek és kiegészítőnek egy kulcstartó is, amiről részletesebben itt olvashatsz: Patchwork kulcstartó quilt-as-you-go technikával.


A táska színeinek meghatározásában segítségemre volt egy szép mintás sál, amit nagyon gyakran használ.  Teljesen hasonló anyagok nem álltak rendelkezésemre, ezért csak a színeit tudtam figyelembe venni. Kezembe akadt néhány arany mintás anyag is, és ez adta az ötletet, hogy kipróbáljam a nemrégiben vásárolt stencilemet. :)
A quilt-as-you go technikát már több bejegyzésben bemutattam. Kedvelem a gyorsasága miatt, és azért mert jól használhatóak hozzá maradék anyagok! :)

 Jól látható, hogy a minta alapja a kunyhó. Annyit változtattam rajta, hogy a szélső, hosszabb csíkokat már több-féle anyagból állítottam össze:
  A technika ugyan gyors, mégis minden egyes darab talpszélességben való vonalas tűzéséhez kellett  a legtöbb idő. A táska alsó része textilbőrből készült, amit a KELL-me-től vásároltam. Nagyon kedvelem ezt az anyagot, szép, tartós és a varrógép is viszi! :)
  A stencilt ragasztóspray-vel rögzítettem az anyagra, de a tűzés miatt már nem lehetett tökéletesen rásimítani. Az volt a célom, hogy kicsit antikolt hatású legyen a festés, ezért nem zavart, hogy pontatlan lett a minta. Ha ennél szebb eredményt szeretnénk elérni, akkor tűzés előtt érdemes festeni!

 És néhány fotó a kész táskáról!

  Elkészült a hozzá tartozó kulcstartó is. Erről részletesebben ITT olvashatsz.





Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE

3 megjegyzés:

  1. Örülök hogy lehetőség van a féléves előfizetésre, így egyszerűbb volt az átutalás. A táska leírását nagyon várom, bár a stencilezés ... az ugye nem fog menni hozzávalók híján. Pedig remekül mutat a csíkokon, de hátha kitalálsz valamit ahhoz is. Kösz. Magdi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálok kitalálni valamit! ;-) De textilfestéket mindenképpen érdemes beszerezni hozzá!

      Törlés
  2. Какая сумка замечательная !!! А и идея с трафаретом просто замечательная !!! Спасибо !

    VálaszTörlés