2016. március 8., kedd

Irat és pénztárca

Már jó ideje nézegetem ezt a fajta irat-, és pénztárcát. Szabásmintám nem volt hozzá, sőt ebből a szép mintás anyagból is az ultolsó 25 cm-et sikerült megvennem. A minta adta ki, hogy végül mekkora méretű legyen a kész tárca. A végleges mérete 20 x 14 cm lett. Mélysége pedig 2 cm. Található benne 12 kis fakk kártyáknak vagy papírpénznek, és egy belső cipzáros pénztárca. Kívülről pedig egy kisebb cipzáros zseb -szintén apróknak. Hoztam néhány fotót az elkészítés menetéről!

A belső zseb részei. Annyira tetszett az anyag mintája, hogy a belső zsebet is béleltem és tűztem, Úgy gondoltam ez az anyag megérdemli, hogy a mintát tűzéssel kiemeljem rajta.


A többi részhez szükséges anyagok. A belső kis fakkokhoz a mintás anyag testvérét választottam, de került még bele egy kis erős rózsaszín is. A rózsaszín szegőpánt a barátnőm kérése volt -a tárca ugyanis az övé lett. :) Én inkább sötétkéket vagy türkizt választottam volna. :)
 A minta tűzése kihívás volt, mert nagyon apró és nagyon pontosan kellett varrni, hogy szép legyen, de megérte! :)

 Elkészült a cipzáros külső zseb:
 Készül a belső is:
 Azt hiszem kicsit vastag lett. Gombostűvel meg sem próbáltam összefogni.
 A ferdepánt felvarrásának első fázisa:
 Ez pedig már a második fázis:
Esti lámpafényben az eleje:
 És a hátoldala:
   Íme a belső rész:Belső zseb:


A pénztárca elkészítésének részletes leírása és szabásmintája a Foltvarrás Szilvivel 2016. márciusi számában található meg:

http://www.szilvifoltvarras.hu/?product=foltvarras-szilvivel-2016-marcius

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése