2016. szeptember 14., szerda

Gekkó mintás táska- fordított applikációval

Még a nyár elején eldöntöttem, hogy a szeptember az indián nyár lesz. lesz benne egy kis mola, meg seminol és még valami, ami blokkos, de mindenképpen illik a témához.


A mola-t mindenképpen táska elejére képzeltem. A klasszikus geometriai minta helyett egy állatot szerettem volna. Nem tudom miért, de nem a hagyományos vízi világból és nem is a madarakból.Egy gekkót képzeltem el. Látszik, hogy nem vagyok a Panama csatorna mellett élő indián, mert hiába kerestem az eredeti minták között gekkó, vagy gyík formát, nem találtam.
Vagy amit találtam nem tetszett. Íme néhány:

https://hu.pinterest.com/pin/261912534558881895/

https://hu.pinterest.com/pin/430164201890759326/


https://hu.pinterest.com/pin/573434965029541140/

Végül találtunk egy ispiráló gépi hímzőmintát, amit kicsit tovább gondoltunk. Már csak rajtam áll, hogy meg is tudom-e úgy varrni, ahogy képzeltem. :)
Biztosra mentem előrajzoltam fehét illannó-ceruzával.


Leférceltem a "fentmaradó" réteget és munkához láttam.

 Őszintén szólva  a kis lábacskáit nem volt egyszerű megvarrni (kivarrni?) mert ahhoz elég apró a minta, de azért igyekeztem közelítenia  rajzolt formához.
 Részlet a hátoldalából:
Elkészült a kétszínű változat. Ez volt az eredeti terv:

De  nem bírtam magammal, tettem hozzá még egy hátlapot és belevágtam...


Sajnos bizonyos szempontból nem volt jó döntés, mert a keskeny részeknél olyan kicsi volt az anyag, hogy nem igazán tudtam mit visszahajtani, így nem is lehetett olyan szépen megvarrni. De már nem volt más választás. 


Ha kíváncsi vagy a végeredményre tarts velem! :) A folytatást itt tudod megtekinteni: Gekkó mintás táska - 2. rész

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése