2016. szeptember 28., szerda

Patchwork falevél -bögrealátét

Elkezdődött az őszi levélhullás. Egyszerű kis bögrealátétet hoztam, amihez nagyon jól lehet használni a maradékos-doboz tartalmát. Kiválogattam az őszi levelek színeit: zöldet, rozsdát, narancsot és sárgát. Gyorsan elkészíthető a minta, kezdőknek is bátran ajánlott. A bögrealátéten túl, tányéralátétet, vagy rátétmintát is készíthetünk ezzel a technikával.
A maradék csíkokhoz 3, 4, 5 cm-es darabokat érdemes használni. Ha nem egyformák a csíkok szélessége a minta is változatosabb lesz. A leíráshoz tartozik egy szabásminta is, de szabadon lehet kísérletezni a formával. Őszi hangulatú asztalhoz, egy-két habos kávéhoz, vagy illatos teához nagyon szép kis dekoráció lehet. :)A csíkokat varrd egymás mellé. A színeket váltakozva használd, de lehet színátmenetes is a minta.


Egy darab legyen minimum 0 x 40 cm. Ebből a méretből két kis alátét szabható ki.
A vonalzó segítségével vágj le  a szélből egy 60 fokos háromszöget. A háromszög akkora legyen, hogya levélminta fele varrásráhagyással együtt elférjen rajta.


A másik oldalon is vágj le egy darabot, csak ellentétesen forgatva a vonalzót.

A két darabot  színével fordítsd össze,. Csúsztasd el a sorokat, hogy a színek kicsit "összekeveredjenek"  és varrd össze.

 Az így kapott darabból ki tudod vágni a levelet. A maradék anyagot középen vágd ketté és a két ferde oldalt fordítsd össze. Ebből is kapsz egy levélnek való darabot!A kész leveleket helyezd rá egy darab kesztyűbélésre és molinóra és szabadkezes tűzéssel díszítsd.
 A megtűzött leveleket vágd körbe a szélek mentén.

Készíts ferdepántot a levelek beszegéséhez.

A színoldalon varrd fel a ferdepántot.
A sarkoknál ne varrd végig! Egy talpszélességnyi távolságra a szélétől hagyd abba a  varrást és vágd el a cérnát. (érdemes ezt gombostűvel jelölni előtte)

Hajtsd át a ferdepántot, úgy,hgy a pánt a következő oldal "meghosszabbítása" legyen.
Majd hajtsd visszaés a saroktól egy talpszélességnyi távolságra (ahol az előbb abbahagytad a varrást) folytasd a pánt felvarrását.A végét egymásba hajtogatva illeszd össze és hajtsd át a hátoldalra a pántot.

A hátoldalon kézzel fejezd be a szegést.

A leírást és a szabásmintát INGYENESEN letöltheted a webáruházból. Amennyiben már fel vagy iratkozva a hírlevelemre, akkor keresd a postafiókodban a levelet, amiben megtalálod a letöltési linket!


Jó munkát kívánok hozzá! :) Szilvi

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése