2016. október 4., kedd

Őszi levélhullás


A kép készítése egyfajta kísérlet volt. A Hortobágyi Híd készítésekor hiányérzetem maradt. Úgy éreztem, több applikációt is elbírt volna a kép. Motoszkált egy ideje a fejemben, hogy ki kellene próbálni ezt a festett hátteres dolgot, kicsit másképpen is. Inspirációként hatott rám az Országos Foltvarró Fesztiválon látott EQA 2014-es Évszakok című  kiállítása. Szebbnél szebb, tavaszi, téli, őszi és nyári foltmunkát láthattunk a tagállamoktól. Mozgatta a fantáziám az ősz (és a tél is). Találtam egy mesés fotót az Interneten és ennek hangulatát, színvilágát és fő mintázatát igyekeztem a átültetni festett-foltos-tűzött képbe.


Ezt a képet találtam:

Gondoltama  kontúrjait átrajzolom,így felkerült a tetőablakra.
  Derwent inktense ceruzával, és textilfestékkel elkezdtem festeni.
  Itt még fejjel lefelé, a majdnem kész háttér:
 Rajzoltam rá néhány falevél foltot is, bár ekkor még nem tudtam, hogy megtartom-e őket, vagy elfedem anyaggal...
Kétoldalú ragasztófátyolra felvasaltam a kiválasztott anyagdarabokat. A ragasztófátyol jól összefogja az anyag szálait ,ezért így sokkal könnyebb a kis darabkákkal dolgozni.Még akkor is, ha nem vasalóval rögzítem őket. Volt néhány, amit nem vasaltam fel.


Majd elkezdtem applikálni. Raw-edge applikálással. Kísérleteztem a fekete kerettel,de ez később nem tetszett, így inkább különböző színes cérnákat igyekeztem használni.

Az volt a tervem, hogy a hátteret elválasztom egy sötétkék tüllel. Persze sötétkék tüll a közelünkben nem kapható, így be kellett érjem a feketével. A párom azt kérdezte tőlem, hogy mit várok a tüll használatától. Azt feleltem, hogy szeretném a hátteret homályossá tenni, hogy olyan legyen, mint a fénykép, legyen a képnek "mélységélessége". Nem tudom mennyire sikerült, de a cél ez volt. :)

A háttér a tüll rögzítése után:

 Rákerült még néhány piros falevél is.

A keretezés előkészítve:


A keret levarrása kézimunka, így félreteszem a következő vonatozásra. :)  Kicsike. A 4-es.
Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.

8 megjegyzés:

 1. Szilvi, ez megint fantasztikus. Egyszerűnek tűnik, mégis lenyűgöző az eredmény.
  Sziva Zsuzsa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm. Nem is nehéz, csak olyan kis babara munka. :)Az a elteszem-előveszem-nézegetem, varrogatom...fajta. ;-) Most meg a fotózását nem bírom abbahagyni... :D

   Törlés
 2. Rendkivuli es gratulalok a szep munkahoz

  VálaszTörlés
 3. Csodaszép lett! Nagyon tetszik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés