Nem olyan régen bővült új sütővel a konyhánk, és lassan mindennapos, hogy sütünk benne valamit. A sütéshez pedig elengedhetetlen az edényfogó, amivel biztonsággal ki tudjuk venni a forró tepsit. Egy kedves ismerősöm ajánlotta a figyelmembe a pillangó alakú edényfogót. Mivel ez nálunk nagyon is aktuális, elkészítettem az első darabot belőle. Az eredeti minta így néz ki:
Az eredeti linken minimális leírás található ezért az elkészítésekor igyekezetem megörökíteni a készítésének menetét.
A konyhánkban meghatározó színű a bordó és a türkiz, a bézs mellett, ezért a következő anyagokra esett a választásom:
Az eredeti oldalról letölthető az edényfogó sablonja, megtaláljátok ITT.
A pillangó szárnya Yo-yo technikával készült körrel van díszítve. A yo-yo elkészítésének lépesei:
Vágjunk ki egy kétszer nagyobb kört, mint amilyet a végeredménynek szeretnénk. A szélén egyszerű öltésekkel varrjuk körbe:
A kör végén húzzuk össze a varrást:
Ilyen lesz miután összehúzzuk. A közepét többféleképpen is el lehet takarni. Egyik lehetőség ha gombot varrunk fel rá.
A két kis yo-yo elkészítése után kivágjuk a pillangó-kesztyű darabjait:
A bordó darabot gépi applikációval varrtam fel:
A yo-yokat pedig kézzel.
Ha elkészültünk a fedlap díszítésével, a három réteget összevarrjuk. A képen látható sorrendben tesszük őket egymásra: A bélésre a díszes fedlapot és erre a belső réteget.
A szabásminta alapján mindent a sablon méretei szerint vágtam ki, kivéve a pillangó két szárnyát. Itt az egyenes oldalon hagytam 7 milliméter varrásráhagyást, hogy géppel össze tudjam varrni a rétegeket és utána “kifordítsam”.
Amint elkészült a két szárny is a széleit cikk-cakk öltéssel összevarrjuk.
A teljes pillangó három rétegét szintén rögzítjük egymáshoz:
A darabokat gombostűvel összetűzzük és ferde-pánttal összevarrjuk. Több megoldás lehetséges: a színoldalán géppel varrtam…
A hátoldalán pedig kézzel:
A végeredmény ilyen lett:
Mindjárt ki is próbálom!
Ki kéri az utolsó muffint?
Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése