2017. február 28., kedd

Boro táska




A Boro -ami rongyot jelent-, nem más, mint az elhasznált ruhadarabok foltozása sashikó tűzéssel. A foltok gyakran csak egyenes vonalú, de sűrű férc öltésekkel vannak rögzítve, de van ahol már az öltések mintázata is megtalálható.
Napjainkban divatossá vált a Boro technikával készült ruhadarabok, vagy táskák viselete. Nem tudtam elmenni mellette, ahogy a sokszor megtépázott használt ingek és farmerek mellett sem. :)


A táska kicsit "tarisznya jellegű". A rongyos stílushoz úgy véltem illik ez a forma. :) Ami a méretét illeti, egy A4-es füzet (könyv) kényelmesen elfér benne, ezért órákra, oktatásra is kényelmes viselet lehet. Készült hozzá egy mobiltok is, amiről részletesebben itt olvashatsz:


A felhasznált anyagok: 























A táska szabásmintáját és varrási útmutatóját a Foltvarrás Szilvivel 2017. februári számában találod meg.



Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Szeretnél még foltos ötletet kapni tőlem? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.

Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókig: Foltvarrás Szilvivel online magazin:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése