2015. március 24., kedd

Párnák nászajándékba

Egy különleges kéréssel fordultak hozzám. A kérés az volt, hogy a fiatalok esküvői meghívója alapján készítsek párnákat. Ezzel a különleges nászajándékkal szerették volna meglepni őket! Ma már tudom, hogy a meglepetés tökéletesen sikerült! :)



Először is bemutatom a  meghívóról kapott fényképeket:




A meghívón szerepel a menyasszony és a vőlegény is, is, de úgy beszéltük meg, hogy a két madár fogja őket jelképezni. A nevük viszont rákerült a párnákra!



Alapnak egyszínű bézs pamutvásznat használtam. A maradékos dobozaimból összeválogattam a kép hangulatához legjobban illő darabkákat. Kétoldalú vetexre (ragasztófátyolra) vasaltam őket, majd kivágtam a kívánt mintákat. Az applikáláshoz pelenkaöltés szerű motívumot használtam. Szándékosan az anyagdarabka színével azonos színű cérnával. Kicsit sűrűn kellett cserélgetnem a színeket. :)


Az applikálás folyamatát már többször bemutattam. A kismadaras párnához hasonlóan készítettem el a párna mintázatát. Ragasztóspray-vel rögzítettem a bélést és a hátlapot, majd következett a tűzés.


Az applikált formák viszonylag egyszerűek, tudtam, hogy az applikáláshoz választott hímző-motívummal és a tűzéssel fogom a Meghívó díszes hangulatát visszaadni.
Eredetileg a mintákat kézzel szerettem volna körbe hímezni, de szerencsére találtam egy ilyen motívumot a varrógépemen, így a "hímzés" géppel készült. A különlegessége az volt, hogy tűzésként is használtam, mert a minták körbevarrásánál, már a három réteg össze volt állítva. Ezzel  azt értem el, hogy a minták kiemelkedtek a háttérből.

 Bevallom, nekem nem a tűzés a szívem csücske. Általában olyankor már türelmetlen vagyok és várom, hogy készen legyen végre a mű! De most, alig vártam, hogy tűzhessem! Nagyon nagy kihívás volt, hogy a vajszínű alapra sötétbarna cérnával rajzolhattam!









Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre!

A feliratkozáshoz kattints IDE.

1 megjegyzés:

  1. Itt is, még1× köszönöm szépen a munkádat, tökéletesen megvalósítottad mindazt, amit elképzeltem!!!
    Már fogalmazódik a fejemben a következő megbízásom feléd... :)
    Üdv,
    Andi

    VálaszTörlés