2016. január 18., hétfő

Az én kicsit (hippi) pónim


Csenge kérése az volt, hogy farsangon Kicsi Póni szeretne lenni. A népszerű rajzfilmsorozatból is a főszereplőt választotta: Twighlight Sparkle-t. (vagy ahogy ő mondja Pájlájt szpárkül). A lila unikornist, aki tud varázsolni, és emellett nagyon okos is. A mese a barátság varázsáról szól, vagyis a varázslatos barátságról és mindig van benne valami tanulság a végén. Úgy gondoltam, maximálisan támogatni lehet, hogy egy ilyen figurának a bőrébe szeretne bújni, még akkor is, ha őt inkább a lila sörény, az unikornisszarv, a szárnyak, a korona és egyéb külsőségek fogták meg. :)


Szükséges anyagok:
  • lila polár (1,5 méter)
  • fehér, lila, fekete filc
  • kalapgumi (maszk)
  • lila, ciklámen fonal (frizura, lófarok)
  • hajpánt
  • lila, arany  csillogó dekorgumi (szépségjegy, korona)
A jelemez alapjának halványlila polár anyagot választottam. Ő ragaszkodott, hogy puha "szőre" legyen a póni jelmeznek. Ha rajta múlt volna well-soft anyagot választ. De erről elbeszéltem, mondván, hogy abban biztosan nagyon melege lenne az óvodában. Kiválasztottam egy szabadidő ruhát, és abból készítettem szabásmintát. Nem akartam túl bonyolítani: 4 db a szárának, majd összevarrom, felhajtom és gumit a derekába. Ment is gyorsan!

 Sajnos az anyagból az utolsó 1,1 métert hoztam el, ezért alaposan ki kellett mérni hogyan fér ki az anyagra az alsó és a felső.Emiatt le kellett mondjunk a szárnyakról. Ugyanis a mese szerint Twighlight kap szárnyakat is!



Fontos kiegészítő az un. szépségjegy. Itt egy lila csillag. (a kicsik lemaradtak ugyan, de a kép alapján az is elkészíthető)
Ehhez csillámporos lila dekorgumit használtam, ami ráadásul öntapadós, így a felvarrás előtt könnyű volt rögzíteni a nadrág oldalán.

 A varrásvonalra varrtam rá, ezért csak az összeállítás után került rá sor.
Használat után. A dekorgumi nem szakadt el, csak a csillám kopott le róla. Gondolom, hogy kíméletesen volt használva. :)


Kapott pónifarkat is színes lila-ciklámen fonalból. A nadrágra ezt is felvarrtam. (érdemes egészen a derekához rögzíteni!)



Kitaláltam, hogy attól lesz igazán meseszerű, ha megkapja azokat a nagy "csodálkozó" tányérszemeket is, mint ami a rajzfilmben látható. Ehhez készítettem egy álarcot két réteg polárból, hogy legyen tartása. A szeméhez pedig  sablont nyomtattam (kb 6,5 cm magasságban), majd a rétegeket sorban kivágtam filcből:

 Fehér, lila és fekete filc.
  A szem kivágásának meghatározása nem volt olyan egyszerű, pláne nem az öt réteget kivágni. De végül sűrű cikk-cakk-al körbevarrtam a nyílást, ahol ki is lehet látni az álarc mögül:
  Nagyon tetszett neki! :)
  Egy hajpántra kb 4 cm széles csövet varrtam (kb 8 cm széles félbehajtva összevarrva) A pánt két oldalára terveztem a hajat rögzíteni. Ehhez a képen látható megoldást választottam: A pánt egyik szélére rögzítettem a frufrut, a másik szélére pedig a hosszabb szálakat. Egyszerűen rávarrtam a fonalat. Arra kellett csak figyelnem, hogy a  pánt közepe üreges maradjon, hogy a hajpántot bele tudjam bújtatni.
Belenézett a tükörbe és azt mondta: "Hihi. Nagyon vicces vagyok!" :)  Itt már annyira tetszett magának, hogy nem is tudtuk ágyba könyörögni. Azt mondta, annyira izgatott a holnapi farsang miatt, hogy nem fog tudni elaludni. :))
  Végül felkerültek a fülek és a szarv is. Ehhez már nem használtam külön szabásmintát, csak úgy varrtam. A szarvat középre a füleket két oldalra.

 A végeredmény nem lett olyan bájos mint a rajzfilmben, de minden fontos kiegészítőt megkapott és  Csenge felismerhetetlen a"maszk" miatt. :)


  Külön kérés volt még a korona is. A legegyszerűbb verziót választottam. Csillog villog és rajta van a lényeg: a lila csillag,  Twighlight Sparkle szépségjegye.

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett, nagyon ügyes vagy !!! Gratulálok !!

    VálaszTörlés
  2. Szilvia annyira ügyes vagy!!! Biztos nagy sikere lesz a jelmeznek!! :)

    VálaszTörlés
  3. Szilvia , én külön örülők ha ilyen kis kiruccanások is vannak a bogodba . Mint nagymama nekem nagyon jól jöttek ezek az aktuális ötletek :) köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Szilvia , én külön örülők ha ilyen kis kiruccanások is vannak a bogodba . Mint nagymama nekem nagyon jól jöttek ezek az aktuális ötletek :) köszönöm

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikusan jó lett, gratulálok!

    VálaszTörlés