2016. november 28., hétfő

Patchwork sporttáska tűvel festett tornacipővel

Készül egy patchwork mintás sporttáska, amit szerettem volna feldobni egy tűvel festett sportcipővel.  Az eredeti tervem az volt, hogy kinyomtatom a kiválasztott képet fehér vászonra és átrajzolom cérnával. Sajnos, a nyomtató nem akarta az új patront. Majdnem egy napot vesztetem azzal, hogy próbálkoztam, szépen kértem fogadja el...Nem sikerült. Végül feladtam és a már "bevált módszerhez" folyamodtam. Ablaküvegre ragasztottam a képet és Inktense ceruzával átrajzoltam a főbb vonalakat...


Az első lépés tehát a kép megrajzolása volt. Így festett az ablakon:


Így pedig az asztalon:


Egy kicsit "kiszíneztem", kezdem bánni, hogy nem a 24 színű ceruzakészletet vásároltam meg... :)


Majd textilmédiummal kevert vizes ecsettel kifestettem. Még nem tökéletes a technika (vagy az ecsetválasztás) mert a széleken most is több helyen "átfolyt" a festék. Próbáltam tiszta, nedves ronggyal felitatni a foltokat. Valamennyit sikerült eltüntetni, de nem lett tökéletes.


A nedvesség hatására igen élénk lett a színe a rajznak.:)


Ilyen foltos lett a "festményem": 


Ezután kivasaltam egy darab molinón keresztül. (hogy a felesleges festéket felitassam.)
Vasalás után:

A hátoldalon látszik, hogy a festék (és a textil médium) mennyire átitatta az anyagot.


Kapott kesztyűbélést, táskamerevítő közbélést hátlapnak, majd válogattam a cérnáim közül. Került bele szép piros hímzőcérna is, de mivel ebből nem volt nagy választék, ezért a többi cérna sima (főleg MOON) varrócérna lett. A fekete fehér mellé még került 3 féle árnyalatú szürke is.


Először a sötétebb bordót vittem fel, majd a pirosat.

Utána a fehéret:







Végül a szürkéket és a feketét.

A sok varrás a kép közepét összerántja. Ez a szépséghiba eltűnt volna, ha az egész képet átvarrom cérnával, az utolsó centiig, de nem akartam, hogy ne olvadjon bele a háttérbe. Majd legközelebb... ;-)









Folytatás következik: Sporttáska quilt-as-you-go technikával


Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.

Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókigFoltvarrás Szilvivel online magazin:




1 megjegyzés: