2016. november 29., kedd

Sporttáska quilt-as-you-go patchwork technikával


Ha van a családban valaki, aki jár edzőterembe, akkor biztosan örülne egy ilyen egyedi táskának! :) A táska mintázata quilt-as-you-go technikával készült. A tetején egy ívesen bevarrt cipzár található, hogy minél jobban hozzá lehessen férni a tartalmához. Oldalt zsebek díszítik, hogy legyen hely az apróságoknak (kulcs, edzőtermi bérlet stb.) is. Az oldalai és az alja újrahasznosított farmernadrágból készült. Az elejét pedig egy tűfestéssel készített tornacipő díszíti. Ez utóbbi kicsit növeli az elkészítési idejét, de nyugodtan le lehet cserélni, akár egy tornacipő mintás anyagra. :)

Az alapot részben maradék, kék, piros, enyhén türkizes mintás anyagot adták. Szükség volt még kesztyűbélésre, szürke vászonra, cipzárakra és farmerre is hozzá. Bár a képen még egy darab, sötétbarna  textilbőr látható, de menet közben jutott eszembe a farmer és ezzel egyszerűen megoldottam az oldalsó zsebeket. :)


A quil-as-you-go technikával gyorsan elkészült az alapminta.


A cipzáras részek elkészítése több időbe telik. 


Az oldala íves varrást takar, de így lett igazán egyedi a forma. :)




Végül kapott talpat is és készen van a sporttáska.  A tűfestett mintával együtt 3 teljes nap volt az elkészítése.










Készítése közben készült 3 videó anyag is hozzá: egy a quilt-as-you-go technikáról, egy a cipzár bevarrásról, összeállításról és egy kis ízelítő a tűfestésből. :)

Ha szeretnél te is készíteni ilyet a részleteket keresd a Foltvarrás Szilvivel online magazin 2016. novemberi számában!




Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.

Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókig: Foltvarrás Szilvivel online magazin:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése