2016. december 12., hétfő

Karácsonyi log cabin twisterA  Foltvarrás Szilvivel 2016. decemberi számban szerepel egy mutatós, de időigényes karácsonyi terítő.  Olvasói kérésre került ez a minta a karácsonyi számba. :) A minta eredeti neve: log cabin twister.  Vagyis mondhatjuk, hogy kunyhó egy csavart mintás változata. Az elkészítési módja mégsem egyezik meg teljesen a kunyhóéval. Ha van hozzá speciális háromszög alakú vonalzód, akkor segítségével könnyen megvarrhatod ezt a különleges darabot. Az Youtube-n találsz hozzá videót is. De ebben az esetben én egy alternatív megoldást kínálok, a minta papírsablonos változatát. Pontosabban papírra varrásos változatát.  Készült hozzá fél órányi videó anyag is így biztosan követhető a minta elkészítésének menete.

Először is kell hozzá sok maradék karácsonyi anyag. :)
Némi papír is. :)

Aztán még nem árt sok-sok türelem.

 A végén még  fog kapni hátlapot és szegőt is, de szerintem bélést már nem. Annyira sok benne így is az anyag, hogy feleslegesnek érzem. Vagy tegyek bele? Szerinted?


Végül kapott keret is, hogy ne legyen olyan kicsike. Így 80 cm a hossza és kb 40 cm széles. A tűzéssel spóroltam,ahogy ígértem. Körben, a mintakörül szigorúan árokban. Nem akartam se elrontani, se túlcifrázni.
Kíváncsi lennék, hogy a ki készített már hasonlót, hogyan tűzte? Vagy tűzte-e egyáltalán? :)


3 megjegyzés:

 1. Tudod, mi jutott eszembe, amikor az első képet megláttam? Az, hogy Te beteg vagy! :)
  Kóros foltkórságban szenvedsz. Ennyi munkát beleficlizni egy terítőbe! ;)
  Imádom, ahogy kezdesz elaprózódni! Igen! Ez a FOLTVARRÁS!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. öööö...Köszönöm.:) Ami engem igazán meglepett, hogy az egész összesen 70 cm hosszú, és még mindig a papírt piszkálgatom a hátlapjáról. :D Cserébe a tűzést nem fogom túlzásba vinni. ;-) Amúgy jó érzés, hogy ezt is meg lehet varrni!! :)

   Törlés
 2. nnnna, ezt nekem is meg kell probalnom ...inspiraltal ezerrel.

  VálaszTörlés