2016. december 30., péntek

Újévi szerencsehozó patchwork lóhere (illatpárna)

A újév alkalmával szívesen adunk munkatársaknak, barátoknak, vagy akár a foltos-társaknak valamilyen kis apróságot.  Ehhez hoztam most egy kis ötletet.  :) Azt mondják a foltvarróknak leggyakrabban a zöld és a kék színű anyagmaradékokból van a legtöbb a maradékos dobozban (vagy zsákban). Ha te is közéjük tartozol, akkor ne habozz, vedd elő a zöld anyag-maradékokat! Kedves kis szerencsehozó lóherét készíthetsz belőle.


Ha gyűjtöd az anyagszéleket, még foltosabbá, különlegesebbé teheted a kis lóheréket. A foltos barátnők biztosan örülni fognak egy ilyen kis apróságnak. Ráadásul a felhasználásának többféle módja is van. Készülhet belőle tűpárna, vagy kulcstartó, de ha teszel bele pl. levendulát egy kis akasztóval illatpárnaként is nagyon jó szolgálatot tehet.

Varrd össze a különböző szélességű csíkokat. Minél keskenyebb egy csík, annál színesebb lesz a zöld lóhere!

Ha anyagszéleket használsz érdemes azokat egy darab vászonra felvarrni. A szövött szél szabadon is maradhat színével felfelé rávarrhatod az alapra.(így több marad a mintából)


 A vágott, vagy rojtos széleket színével lefelé fordítva varrd rá az előző sor szélére, majd felvarrás után hajtsd ki. (Úgy, mint a quilt-as-you-go) technikánál.

Nagyon jól mutat, ha a szövött szél "színpöttyeit" belevarrod a mintába! :)A hátoldalához egy zöld mintás pamutvásznat használtam. A  sok varrás-vágás miatt kellett valami stabil hátlap. :)

kattints a képre a sablon letöltéséhez!

Kivágtam a mintát és illanófilccel körberajzoltam a mintás anyag hátoldalán.


A színével fordítsd rá a hátlapot a csíkos előlapra és tűzd össze gombostűvel.

Varrd körbe a kijelölt vonalon. Az egyik belső ívnél hagyj ki egy kis részt (kb. 1,-1,5 cm) kifordítónyílásnak.


Vágd körbe az összevarrt darabokat az ívek mentén ejts kis bevágásokat, de vigyázz a varrásvonalba ne vágj bele!
Fordítsd ki a kis lóherét.

Tömd ki tömőanyaggal.

A kifordítónyílást varrd össze kézzel. Ha akasztót szeretnél rátenni azt is itt varrd bele.


 Készen is van a kis ajándék! :)Jó munkát kívánok hozzá!

Szilvi
Ha szívesen varrnál Újévi malackát, akkor kattints az alábbi linkekre:

Rutinos patchworkos vagy? Szeretnél újabb mintákat, motivációt? Szeretnél még foltos ötletet kapni tőlem? Iratkozz fel rendszeres hírlevelemre, ahol értesítést küldök az aktuális blogbejegyzésekről és az új szabásmintákról, akciókról.  Kattints IDE.

Ha szeretnéd megismerni az eddig megjelent magazinokat, akkor néz körül a webshopban. Az elmúlt egy évben megjelent online magazinokban 50 különböző szabásminta jelent meg, a táskáktól a takarókig: Foltvarrás Szilvivel online magazin:


3 megjegyzés: