2014. április 17., csütörtök

Bargello


Ez a minta saját "szerzemény". Már, ha lehet egy bargello-ra ilyet mondani.  :)


1999.

Valamikor réges-régen (az ezredforduló környékén)  jártam egy tanfolyamra Kőbánya -Kispestre. Ott tanultam meg ennek a technikának az alapjait. Az oktatónk mutatott nekünk néhány csodálatos könyvet a különböző bargellokról. Azt hiszem, az egyik minta fogott meg. Szép íves volt, hullámos, nem szögletes. Otthon megrajzoltam az ívet, utána kiszámoltam kb. hány centis kis csíkokat kell készítenem, hogy ezt a hatást elérjem. Emlékszem,  még  előre színezett papírcsíkokat is készítettem, és úgy játszottam a mintával.  A képen látható falvédő még ma is megvan. Igaz, időközben többször funkciót váltott. Korábban "faliszőnyeg"-ként használtuk. Most pedig, ideiglenes ágytakaró lett. A mosást köszöni szépen, jól bírja, bár a színei idő közben kicsit megkoptak.A takaró mérete 170x190 cm. A vízszintes csíkok 6 cm szélesek. 3x8 csíkból áll a minta.A függőleges csíkok változó szélességűek. A legkisebb 1,5 cm-es, a legnagyobb 12 cm.

Aki ismeri a technikát az tudja, hogy mennyire egyszerű. A be nem avatott ismerősök szoktak rácsodálkozni, hogy "Úristen! Ezt kockánként varrtad össze?" Ilyenkor megnyugtatom őket, hogy ennél egyszerűbb az elkészítése, bár valójában nem kis odafigyelést igényel. Legközelebb, készítek ilyet is lépésről lépésre! Szeretnétek? :)

2014.


Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, a további részletes leírásokról, kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! A feliratkozáshoz kattints IDE.


2 megjegyzés:

  1. Szia!Igen,mindenképpen.Én is régóta szemezek ilyennel,de fogalmam sincsen hogyan álljak hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben van! Egy kicsit rangsorolni kell most a teendőimet varrás téren, de jegyeztem az igényt rá! :)

      Törlés